Fórumok


 • Nemrég elkezdtem írni egy kicsit összetettebb meta tag kezelő plugint, akit érdekel a dolog itt megtekintheti:

  https://github.com/lonalore/metatag

  Az alap ötlet az, hogy az oldal különböző részeit 1-1 entitásként kezelje, tehát a főoldal, a hírek, az oldalak, a login oldal, a regisztrációs oldal mind 1-1 entitás lesz, melyhez tartozik (majd) a plugin-ben egy entityDetect callback, aminek a visszatérési értéke segít beazonosítani a pluginnak, hogy épp mely entitáshoz kell betölteni a meta tag-eket. 

  Az entitásoknak lehetnek al-elemei (entity item), ilyen például egy hír (hír elem). Ezeknek is lehet egyedi meta tag-eket beállítani (melyek felülírják majd az egy szinttel fentebb lévő entitás alapértelmezett meta tag-jeit).

  Tehát 3 szintre osztottam a meta tag kezelést:

  • Globális (alapértelmezett) meta tag-ek
   • Entitások alapértelmezett meta tag-jei (pl hírek lista oldal, kategória oldal, főoldal... stb.)
    • Egy entitás elemének (egyedi példányának) a meta tag-jei (egyedi meta tag-ek)

  Végül, hogy mely meta tag-ek kerülnek alkalmazásra, ahhoz mind a 3 szintet figyelembe veszi a plugin. Először veszi a globális értékeket, majd lecseréli azon elemeket az entitás alapértelmezett értékeire, ahol eltérést talál, majd ugyanezt eljátsza az entitás al-elemével is.

  Mindezt próblátam átláthatóan megoldani az admin felületen. Cameron-nak köszönhetően elég szépen lehet már játszadozni az Admin UI osztályokkal, így sikerült beraknom +1 tabot pl a hírek szerkesztése űrlapra, ahol felül lehet írni a hírekre vonatkozó alapértelmezett meta tag-eket. Az alapértelmezett meta tag kezelést is próbáltam egyértelművé tenni, remélem sikerült is. A képek a projekt adatlapon mindent elárulnak.

  Amit még fontos megemlítenem, hogy a plugin-ba építettem egy token kezelő rendszert, melynek segítségével teljesen automatizálható a meta tag generálás, nem kell minden alkalommal, minden egyes hírnél kitölteni a meta tag mezőket, hanem a plugin a tokenek segítségével a hír adatait szépen behelyettesíti az adott helyre.

  Továbbá, csak hogy legyen egy ráadás is, lehetőség van saját pluginekkel bővíteni a meta tag kezelőt, akár saját token-eket is lehet hozzá írni, ehhez pedig nem kell más, csak egy e_metatag.php nevű addon fájl.

  A plugin még közel sincs kész, még rengeteg a TODO benne, kipróbálni, tesztelgetni (fejlesztői környezetben lehet), de éles oldalon még semmiképp se rakjátok fel! Majd first release után. smile

  És amiért ezt mind leírtam... 

  ...ötletek kellenének, hogy ki mely olalakat szeretné egyedivé tenni meta tag-ek szempontjából, mely core plugin-eknél használná szívesen stb! A fórum gondolom mindenképpen... smile

   

 • Elkészült hát egy first-release, fel is raktam e107.org-re, jóváhagyás után bárki kipróbálhatja. Illetve felraktam ide e107hungary.org-re is.
   

Moderátor(ok): CsaSzy, fizi, JoniPeti, Laszl0w, Lóna Lore, Schwarz, _Hawk